Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tranci di salmone fresco (125 g ciascuno circa)
- 350 g di cavoli colorati, le cimette
- olio extravergine di oliva q.b.
- 2 pizzico di sale
- 1 spicchio di aglio
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino secco
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di pinoli
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1562 kJ / 373.3 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 522.6 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40min
Nasello al vapore con riso e verdure
30min
Sgombro con contorno di verdure
30min
Pollo speziato e purè di cavolfiore
40min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40min
Cuori di merluzzo al cartoccio con riso basmati
45min
Salmone al curry con verdure invernali
35min
Cuori di merluzzo con patate e fagiolini
40min
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40min
Involtini di pollo, orzo e spinaci
40min
Menù: Branzino al cartoccio con broccoli; Pere al vapore con cioccolato
1h
Insalata di farro con salmone e verdure
45min