Pasztet z brukwi

Pasztet z brukwi

3.8 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 porcji

Składniki

  • 150 g kaszy jaglanej
  • wrząca woda do opłukania kaszy
  • 700 g brukwi pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 55 g masła plus dodatkowa ilość do ułożenia na wierzchu pasztetu
  • 160 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 100 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 2 łyżeczki chrzanu, tartego
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki tymianku, świeżego tylko liście
    2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • ziarna sezamu, białego do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 202 kcal / 848 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 24.1 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...