Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z brukwi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 porcji
Składniki
-
150 g kaszy jaglanej
-
wrząca woda do opłukania kaszy
-
700 g brukwi pokrojonej na 3 cm kawałki
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
55 g masła plus dodatkowa ilość do ułożenia na wierzchu pasztetu
-
160 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g czarnych oliwek, bez pestek
-
100 g zielonych oliwek, bez pestek
-
2 łyżeczki chrzanu, tartego
-
1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
4 jajka
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego2 łyżeczki tymianku, świeżego tylko liście
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.6 g
Kalorie
848 kJ /
202 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z jarmużu
25 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min