Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto migdałowe
- 100 g margaryny, wegańskiej, miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 100 g migdałów, blanszowanych, bez skórki
- 120 g cukru
- 200 g śmietanki sojowej
- 150 g mąki tortowej
- 1 łyżka wegańskiego proszku jajecznego (15 g)
- 15 g proszku do pieczenia
Krem
- 150 g cukru
- 150 g margaryny, wegańskiej, pokrojonej na kawałki
- 400 g tofu, miękkiego, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
- 250 g jogurtu sojowego
- espresso, zaparzone, schłodzone (ok. 150 g)
- kakao naturalne, niesłodzone, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1924.5 kJ / 459.7 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 266.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 Std. 10 Min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Wegański szarpaniec
7u. 10min
Wegański majonez
15 Min
Weganella-wegańska mozarella
6h 20min
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4h
Wegański ser
6u. 40min
Pączki wegańskie z batatem
2h 40min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min
Wegańskie naleśniki
50 min