Veganisu z espresso i migdałami

Veganisu z espresso i migdałami

3.8 32 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
10 porcji

Składniki

Ciasto migdałowe
  • 100 g margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 100 g migdałów, blanszowanych bez skórki
  • 120 g cukru
  • 200 g śmietanki sojowej
  • 150 g mąki tortowej
  • 1 łyżka wegańskiego proszku jajecznego (15 g)
  • 15 g proszku do pieczenia
Krem
  • 150 g cukru
  • 150 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
  • 400 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • 250 g jogurtu sojowego
  • espresso, zaparzone schłodzone (ok. 150 g)
  • kakao naturalne, niesłodzone do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 266.6 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 1924.5 kJ / 459.7 kcal
Tłuszcz 27.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...