Wegański ser

Wegański ser

2.9 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

  • 80 g orzechów nerkowca niesolonych, nieprażonych
  • 50 g migdałów, blanszowanych
    50 g migdałów, ze skórką
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g płatków drożdżowych
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • 25 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 350 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 4 czubate łyżeczki agaru
  • 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 127.6 kcal / 533.8 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 295.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...