
Urządzenia i Akcesoria
Wegański ser
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
80 g orzechów nerkowca niesolonych, nieprażonych
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g płatków drożdżowych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
25 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
350 g wody mineralnej, niegazowanej
-
4 czubate łyżeczki agaru
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
127.6 kcal /
533.8 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
5.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
295.7 mg