Wegański ser
TM5 TM6

Wegański ser

3.5 (12 ocen)

Składniki

  • 80 g orzechów nerkowca, niesolonych, nieprażonych
  • 50 g migdałów, blanszowanych
    lub 50 g migdałów, ze skórką
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g płatków drożdżowych
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • 25 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia plastikowego pojemnika
  • 350 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 4 czubate łyżeczki agaru
  • 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
4701 kJ / 1123 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
95 g
Błonnik
10 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie