
Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z bakaliami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
300 g ryżu basmati
-
500 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
sok z cytryny świeżo wyciśnięty, ilość do skropienia ryżu
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 - 3 ząbki ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
60 g migdałów, w płatkach
-
40 g orzechów pistacjowych, solonych łuskanych
-
40 g rodzynek koryntek
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
50 g orzeszków piniowych
-
30 g pestek dyni
-
10 g maku
-
50 g żurawiny, suszonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
479 kcal /
2009 kJ
Białko
12.1 g
Tłuszcz
23.4 g
Węglowodany
61.5 g
Błonnik
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Pasztet z brukwi
2 godz. 5 min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Pasta zhong
15 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min