Urządzenia i Akcesoria
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
60 sztuk
Składniki
-
150 g fasoli adzuki, suchej
-
300 g wody wrzącej
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
50 g rodzynek sułtanek
-
50 g żurawiny, suszonej
-
150 g orzechów, całych, mieszanych (np. włoskich, migdałów, laskowych, brazylijskich, pekan)
-
100 g kaszy jaglanej
-
700 g wody
-
20 g ziaren słonecznika
-
20 g siemienia lnianego
-
1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 łyżeczki kakao
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
ziarna sezamu, białego do obtaczania kulek
-
wiórki kokosowe do obtaczania kulek
-
kakao do obtaczania kulek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1.5 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
176.6 kJ /
42.2 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Napój migdałowy
10 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Kulki z amarantusa i kakao
1 godz. 20 min
Masło kokosowe
5 min
Ciemny mus z migdałów
15 min
Batoniki do kieszonki
3 godz. 15 min
Batony kujona
3 godz. 20 min
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2 godz. 40 min