Wersje kompatybilne
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g fasoli adzuki, suchej
- 300 g wody, wrzącej
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 50 g rodzynek sułtanek
- 50 g żurawiny, suszonej
- 150 g orzechów, całych, mieszanych (np. włoskich, migdałów, laskowych, brazylijskich, pekan)
- 100 g kaszy jaglanej
- 700 g wody
- 20 g ziaren słonecznika
- 20 g siemienia lnianego
- 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
- 2 łyżeczki kakao
- ½ łyżeczki chili, mielonego
- ziarna sezamu, białego, do obtaczania kulek
- wiórki kokosowe, do obtaczania kulek
- kakao, do obtaczania kulek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 176.6 kJ / 42.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasola adzuki po prowansalsku
13h
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1h 20 min
Granola piernikowa
1h 45min
Batony kujona
3h 20min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55min
Rożki kokosowo-migdałowe
1h 20 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1h 50 min
Marchewkowe kulki energetyczne
15min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40min