Wersje kompatybilne
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g fasoli adzuki, suchej
- 300 g wody, wrzącej
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 50 g rodzynek sułtanek
- 50 g żurawiny, suszonej
- 150 g orzechów, całych, mieszanych (np. włoskich, migdałów, laskowych, brazylijskich, pekan)
- 100 g kaszy jaglanej
- 700 g wody
- 20 g ziaren słonecznika
- 20 g siemienia lnianego
- 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
- 2 łyżeczki kakao
- ½ łyżeczki chili, mielonego
- ziarna sezamu, białego, do obtaczania kulek
- wiórki kokosowe, do obtaczania kulek
- kakao, do obtaczania kulek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 176.6 kJ / 42.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1h 20min
Kulki z amarantusa i kakao
1h 20min
Waniliowy napój ryżowy
1h
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1h 20min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Rożki kokosowo-migdałowe
1h 20min
Fasola adzuki po prowansalsku
13h
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min