Zupa z ciecierzycy z jarmużem

Zupa z ciecierzycy z jarmużem

2.9 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 g oleju kokosowego
  • 500 - 650 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g białej ciecierzycy, z puszki z zalewą
  • jogurt naturalny gęsty, do podania
    jogurt sojowy, kremowy, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 240 kcal / 1004 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...