
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
papryki dowolnego koloru, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki100 g
-
masła40 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mleka400 g
-
serka topionego sera kremowego Hochland® z ziołami, podzielonego na kawałki90 g
-
jajka3
-
mąki pszennej400 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych2 łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
masło klarowane do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
490.9 kcal /
2053.7 kJ
Białko
18.2 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
70.3 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Sód
692.8 mg