
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
100 g papryki dowolnego koloru, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
40 g masła
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g mleka
-
90 g serka topionego sera kremowego Hochland® z ziołami, podzielonego na kawałki
-
3 jajka
-
400 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
¾ łyżeczki soli
-
masło klarowane do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
490.9 kcal /
2053.7 kJ
Białko
18.2 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
70.3 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Sód
692.8 mg