
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g migdałów, blanszowanych
lub 50 g migdałów, w płatkach - 1 ząbek czosnku
- 250 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek plus 1-2 łyżki do smażenia
- 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 filety z piersi kurczaka, bez skóry w całości (ok. 150 g każdy)
- 2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- 150 g kaszy kuskus
- 300 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 150 g sera feta grubo pokruszonego
- 100 g czarnych oliwek, bez pestek
- 250 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 4 łyżeczki orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 658.3 kcal / 2754.2 kJ
- Białko
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Sód
- 1498.9 mg