Dorsz na parze z sosem koperkowym i marchewkową kaszą jaglaną

4.3 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1150 g wody
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowo 2 szczypty
  • 150 g cukinii pokrojonej w 5 mm plastry
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z obciętymi końcówkami, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • 500 g polędwicy z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonej na 4 kawałki (ok. 125 g każdy)
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, lekkostrawnego wykonanego w TM
  • 10 g skrobi kukurydzianej
    10 g skrobi ziemniaczanej
  • 300 g jogurtu greckiego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 268.3 mg
Białko 35.8 g
Kalorie 1728.2 kJ / 413.1 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 53.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...