Urządzenia i Akcesoria
Pistacjowa carbonara
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie)
-
100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku np. rzepakowego, z pestek winogron, słonecznikowego
-
4 żółtka
-
¼ łyżeczki soli
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g oleju15 g oliwy z oliwek
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1200 g wody
-
350 g makaronu, suchego, typu penne rigate350 g makaronu, suchego, typu rigatoni
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.7 g
Kalorie
3280.9 kJ /
784.2 kcal
Tłuszcz
42.1 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
72.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Wrapy karaibskie
35 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Makaron udon z kaczką
25 min