
Urządzenia i Akcesoria
Pistacjowa carbonara
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
sera pecorino (opcjonalnie)30 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych100 g
-
oleju o neutralnym smaku np. rzepakowego, z pestek winogron, słonecznikowego1 łyżeczka
-
żółtka4
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego⅓ łyżeczki
-
oliwy z oliwek15 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
wody1200 g
-
makaronu, suchego, typu rigatoni350 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
784.2 kcal /
3280.9 kJ
Białko
30.7 g
Tłuszcz
42.1 g
Węglowodany
72.8 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Kanapki rainbow (TM6)
40 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Makaron udon z kaczką
25 min