Urządzenia i Akcesoria
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
150 g ząbków czosnku nieobranych, z odciętymi piętkami (ok. 3 główki)
-
30 g oleju
-
1 - 2 łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
600 g skrzydełek z kurczaka bez lotek, pokrojonych na 2 kawałki (tylko grubsze i środkowe części)
-
20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 mm plastry
-
60 g sosu sojowego plus 1-2 łyżki do polania
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g octu ryżowego
-
1 opakowanie makaronu ryżowego, suchego Vermicelli (200 g)
-
1 łyżka oleju sezamowego, prażonego do polania
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonego, do posypania
-
czerwona papryczka chili, świeża pokrojona ukośnie w 2 mm plastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1276.7 mg
Białko
33.9 g
Kalorie
2905.6 kJ /
694.5 kcal
Tłuszcz
32.7 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45min
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1h 15min
Karaibskie curry z kurczakiem i słodkim ryżem
2h 20min
Omlet z kurczakiem w stylu tajskim
50min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25min
Kokosowy kurczak po malajsku
10h
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40min
Kurczak z kimchi i ryżem
35min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40min