Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)

Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.4 88 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    600 g
  • ząbków czosnku nieobranych, z odciętymi piętkami (ok. 3 główki)
    150 g
  • oleju
    30 g
  • papryczki chili, suszonej, w płatkach
    1 - 2 łyżeczki
  • skrzydełek z kurczaka bez lotek, pokrojonych na 2 kawałki (tylko grubsze i środkowe części)
    600 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 mm plastry
    20 - 30 g
  • sosu sojowego plus 1-2 łyżki do polania
    60 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    30 g
  • octu ryżowego
    50 g
  • makaronu ryżowego, suchego Vermicelli (200 g)
    1 opakowanie
  • oleju sezamowego, prażonego do polania
    1 łyżka
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    2 łyżki
  • ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonego, do posypania
    1 łyżka
  • czerwona papryczka chili, świeża pokrojona ukośnie w 2 mm plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 694.5 kcal / 2905.6 kJ
Białko 33.9 g
Tłuszcz 32.7 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 1276.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...