Urządzenia i Akcesoria
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
10 g kawy, mielonej10 g ziaren kawy
-
25 g brązowego cukru25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego plus dodatkowa ilość świeżo mielonego pieprzu do oprószenia
-
2 ½ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki czosnku, granulowanego
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
60 g octu balsamicznego
-
2 steki z łaty wołowej, (łącznie ok. 500 g), o grubości 3 cm2 steki z antrykotu (rib-eye) (łącznie ok. 500 g), o grubości 3 cm
-
100 g owoców jagodowych, mrożonych
-
1 łyżeczka musztardy
-
200 g mieszanki sałat
-
200 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
sól morska, w płatkach do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1585.3 mg
Białko
34.6 g
Kalorie
2775.3 kJ /
663.3 kcal
Tłuszcz
50.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
17.6 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 godz. 35 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami
9 godz. 30 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Kokosowa panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
3 godz.
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Łatwy gulasz rybny
35 min