Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
25
g oleju
lub 25 g oliwy z oliwek - 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 150 g marchewki, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 330.8 kJ / 79.1 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 Min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Rumienienie papryki
20 Min
Rumienienie bakłażana
30 min
Rumienienie kiełbasy
20 Min
Rumienienie cukinii
20 Min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Rumienienie papryki z cebulą
25min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20 Min
Rumienienie pieczarek
25min