Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
25
g oleju
lub 25 g oliwy z oliwek - 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 150 g marchewki, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 330.8 kJ / 79.1 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie bakłażana
30min
Rumienienie cukinii
20min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15min
Rumienienie kiełbasy
20min
Rumienienie papryki z cebulą
25min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25min
Mocne rumienienie 200 g cebuli
25min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Rumienienie pieczarek
25min
Rumienienie papryki
20min