Empanada XXL
TM5 TM6

Empanada XXL

4.7 (197 ocen)

Składniki

  • 100 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki
  • 120 g sera manchego, pokrojonego na kawałki
    lub 120 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 275 g każde)
  • 500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 40 g bułki tartej
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 180 g papryki konserwowej, pieczonej, odsączonej, pokrojonej na kawałki
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej, w plastrach, odsączonej
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 50 g zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 20 g pasty ajvar
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3255.8 kJ / 778.2 kcal
Białko
31.7 g
Węglowodany
50.3 g
Tłuszcz
52.4 g
Tłuszcz nasycony
18.2 g
Błonnik
10 g
Sód
1345.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy