
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki10 g
-
wody1300 g
-
orzechów włoskich, łuskanych100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki50 g
-
ryżu brązowego200 g
-
cebuli przekrojonej na pół220 g
-
ząbków czosnku5
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki180 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia90 g
-
brązowych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół400 g
-
jajka3
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
owoców jałowca1 łyżka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej60 g
-
sosu sojowego, ciemnego2 łyżki
-
nasion kozieradki, mielonych (opcjonalnie)½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
246.2 kcal /
1030.2 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
506.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska