
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
Surówka
-
150 g selera naciowego
-
150 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 4 cm kawałki
Dressing
-
20 g koperku, świeżego tylko liście (patrz wskazówka)
-
80 g oleju
-
15 g musztardy Dijon
-
50 g jogurtu naturalnego
-
15 g czerwonego octu winnego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
958.2 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
681.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10 min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Surówka z kalarepy (TM6)
15 min
Surówka rainbow slaw (TM6)
15 min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM6)
10 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6)
20 min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)
10 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15 min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min
Olej aromatyzowany liśćmi selera
8 godz. 15 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min