
Urządzenia i Akcesoria
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika300 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami300 g
-
sałaty rzymskiej pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 - 150 g
-
skórki z cytryny (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 kawałek
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
soku pomarańczowego40 g
-
miodu20 g
-
octu jabłkowego20 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liście bazylii, świeże posiekane, do dekoracji
-
szczypiorek, świeży pokrojony na 3 cm kawałki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
202.4 kcal /
846.7 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
21.4 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
694.3 mg