
Urządzenia i Akcesoria
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
300 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
300 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
100 - 150 g sałaty rzymskiej pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
1 kawałek skórki z cytryny (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g soku pomarańczowego
-
20 g miodu
-
20 g octu jabłkowego
-
50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
liście bazylii, świeże posiekane, do dekoracji
-
szczypiorek, świeży pokrojony na 3 cm kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
202.4 kcal /
846.7 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
21.4 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
694.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
20 min
Surówka rainbow slaw (TM6)
15 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15 min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM6)
10 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 min
Różowa surówka
10 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15 min
Szybka surówka warzywna z bazylią
10 min
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Surówka brokułowa
10 min
Surówka z surowego buraka
10 min