
Urządzenia i Akcesoria
Łatwe i szybkie kiszone warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 49 godz. 20 min
3 słoiki
Składniki
-
wody950 g
-
soli20 g
-
liście laurowe, suszone3
-
tymianku, świeżego3 gałązki
-
rozmarynu, świeżego3 gałązki
-
nasion kolendry1 czubata łyżeczka
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
różyczek kalafiora pokrojonych na 2-3 cm kawałki180 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry90 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki90 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)30 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
47.3 kcal /
197.7 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
0.7 g
Węglowodany
10.1 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
2644.2 mg