Łatwe i szybkie kiszone warzywa

Łatwe i szybkie kiszone warzywa

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 49 godz. 20 min
3 słoiki

Składniki

  • wody
    950 g
  • soli
    20 g
  • liście laurowe, suszone
    3
  • tymianku, świeżego
    3 gałązki
  • rozmarynu, świeżego
    3 gałązki
  • nasion kolendry
    1 czubata łyżeczka
  • ziaren pieprzu czarnego
    1 łyżeczka
  • różyczek kalafiora pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    180 g
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
    90 g
  • różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    90 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 47.3 kcal / 197.7 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 0.7 g
Węglowodany 10.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 2644.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...