Urządzenia i Akcesoria
Łatwe i szybkie kiszone warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 49 godz. 20 min
3 słoiki
Składniki
-
950 g wody
-
20 g soli
-
3 liście laurowe, suszone
-
3 gałązki tymianku, świeżego
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego
-
1 czubata łyżeczka nasion kolendry
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
180 g różyczek kalafiora pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
90 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
90 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
2644.2 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
197.7 kJ /
47.3 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
10.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6, TM7)
30 min
Sezamki
1 godz. 50 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6, TM7)
169 godz. 10 min
Napój owsiany
1 godz. 10 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Mieszanka curry
25 min
Marynowane warzywa
48 godz. 40 min
Grzybowa bruschetta z jesiennymi warzywami
20 godz.