Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g wody
- 20 g soli
- 3 liście laurowe, suszone
- 3 gałązki tymianku, świeżego
- 3 gałązki rozmarynu, świeżego
- 1 czubata łyżeczka nasion kolendry
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 180 g różyczek kalafiora, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 90 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 90 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 197.7 kJ / 47.3 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 2644.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
15 min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 min
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12 Std.
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 Min
Kawa mielona drobno
5 Min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24h 15min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2h 15 min
Kawa mielona grubo
5 Min
Śródziemnomorskie masło
10 Min