
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
50 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
-
3 jajka
-
125 g mleka
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 0,5-1 cm kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211.3 kcal /
884.5 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
17.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
346.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska