
Urządzenia i Akcesoria
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody70 g
-
soku z czerwonych buraków140 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
olej do natłuszczenia
-
mąki pszennej typu 450400 g
Farsz z koziego sera i ziemniaków
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku (opcjonalnie) mały1
-
masła20 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych całkowicie ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
koziego sera, miękkiego twarogowego, podzielonego na kawałki300 - 350 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kaszy manny (opcjonalnie)2 - 3 łyżki
-
mąka pszenna do oprószenia
-
woda do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
91.6 kcal /
383.6 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
11.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
101.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RÓŻOWE PRZEPISY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1 godz. 10 min
Burgery z buraka
3 godz. 25 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1 godz. 30 min
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
40 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min