Urządzenia i Akcesoria
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk
Składniki
Ciasto
-
70 g wody
-
140 g soku z czerwonych buraków
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
olej do natłuszczenia
-
400 g mąki pszennej typu 450
Farsz z koziego sera i ziemniaków
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie) mały
-
20 g masła
-
500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych całkowicie ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
300 - 350 g koziego sera, typu rolada, podzielonego na kawałki300 - 350 g koziego sera, miękkiego twarogowego, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 łyżki kaszy manny (opcjonalnie)
-
mąka pszenna do oprószenia
-
woda do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
101.5 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
383.6 kJ /
91.6 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RÓŻOWE PRZEPISY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 Std. 5 Min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 Min
Pieczone pierożki z kapustą
2 Std. 30 Min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 Std. 15 Min
Cappellacci z dynią
2 Std.
Zielony omlet na białkach
35 Min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 Min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 Min
Pikantna zupa krem z brukselki
40 Min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 Min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 Min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 Min