
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 70 g wody
- 140 g soku z czerwonych buraków
- 40 g masła pokrojonego na kawałki
- olej do natłuszczenia
- 400 g mąki pszennej typu 450
Farsz z koziego sera i ziemniaków
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku mały (opcjonalnie)
- 20 g masła
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych całkowicie ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
300 - 350
g koziego sera, miękkiego twarogowego, podzielonego na kawałki
lub 300 - 350 g koziego sera, typu rolada podzielonego na kawałki -
½
łyżeczki tymianku, suszonego
lub ½ łyżeczki majeranku, suszonego - ½ - ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 łyżki kaszy manny (opcjonalnie)
- mąka pszenna do oprószenia
- woda do gotowania pierogów
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 91.6 kcal / 383.6 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Sód
- 101.5 mg