Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Surówka
- 150 g selera naciowego
- 150 g jabłka, nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 150 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na 4 cm kawałki
Dressing
- 20 g koperku, świeżego, tylko liście (patrz wskazówka)
- 80 g oleju
- 15 g musztardy Dijon
- 50 g jogurtu naturalnego
-
15
g czerwonego octu winnego
lub 15 g octu jabłkowego - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 958.2 kJ / 229 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 681.8 mg
Alternatywne przepisy
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15min
Surówka z kalarepy (TM5)
15min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)
10min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6)
20 min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10min
Surówka z kalarepy (TM6)
15min
Różowa surówka
10min
Wiosenna surówka
15min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15min
Surówka z selera na słodko
15min
Surówka z młodej kapusty
20 min