
Urządzenia i Akcesoria
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
dzikiego ryżu50 g
-
ciepłej wody200 g
-
cebuli przekrojonej na pół30 g
-
ząbek czosnku1
-
grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry100 g
-
pora pokrojonego w 0,5 cm plastry40 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody200 g
-
mleczka kokosowego150 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
718.2 kcal /
3004.9 kJ
Białko
15.5 g
Tłuszcz
41.7 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
24.2 g
Sód
1218 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska