Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem

Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem

3.8 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja

Składniki

  • 50 g dzikiego ryżu
  • 200 g ciepłej wody
  • 30 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    100 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 40 g pora pokrojonego w 0,5 cm plastry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g wody
  • 150 g mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża do dekoracji
  • sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1218 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 3004.9 kJ / 718.2 kcal
Tłuszcz 41.7 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 24.2 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...