Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem

Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem

3.9 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja

Składniki

  • dzikiego ryżu
    50 g
  • ciepłej wody
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    100 g
    100 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • pora pokrojonego w 0,5 cm plastry
    40 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    200 g
  • mleczka kokosowego
    150 g
  • koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża do dekoracji
  • sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 718.2 kcal / 3004.9 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 41.7 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 24.2 g
Sód 1218 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...