
Urządzenia i Akcesoria
Boczniaki à la śledzie z cebulką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
2 płaty wodorostów nori pokrojone na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g oleju lnianego (patrz wskazówka)
-
60 g octu jabłkowego
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
5 liści laurowych, suszonych
-
500 g boczniaków, świeżych pokrojonych wzdłuż na ok. 2 cm paski
-
20 g oleju rzepakowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
251.3 kcal /
1051.6 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
8.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
695.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska