Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 płaty wodorostów nori, pokrojone na kawałki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g oleju lnianego (patrz wskazówka)
- 60 g octu jabłkowego
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 5 liści laurowych, suszonych
- 500 g boczniaków, świeżych, pokrojonych wzdłuż na ok. 2 cm paski
- 20 g oleju rzepakowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1051.6 kJ / 251.3 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 695.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Żurek wegański
35min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Ziołowy hummus z falafelami
13 godz. 40 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1h 30min