Urządzenia i Akcesoria
Boczniaki à la śledzie z cebulką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
2 płaty wodorostów nori pokrojone na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g oleju lnianego (patrz wskazówka)
-
60 g octu jabłkowego
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
5 liści laurowych, suszonych
-
500 g boczniaków, świeżych pokrojonych wzdłuż na ok. 2 cm paski
-
20 g oleju rzepakowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
695.6 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
1051.6 kJ /
251.3 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żurek wegański
35min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30min
Tatar z suszonych pomidorów
15min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45min
Bakłażany po kaszubsku
3h 50min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30min
Wegański bigos z boczniakami
1h 40min
Koreański ramen z tofu
50min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1h 10min
Pasztet z selera
2h
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40min