Boczniaki à la śledzie z cebulką

Boczniaki à la śledzie z cebulką

4.3 87 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 2 płaty wodorostów nori pokrojone na kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 120 g oleju lnianego (patrz wskazówka)
  • 60 g octu jabłkowego
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych, suszonych
  • 500 g boczniaków, świeżych pokrojonych wzdłuż na ok. 2 cm paski
  • 20 g oleju rzepakowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 251.3 kcal / 1051.6 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 8.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 695.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...