
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
ziaren sezamu, białego20 g
-
bulwa kopru włoskiego (ok. 200 g), z liśćmi, pokrojona na kawałki1
-
jabłko, czerwone (ok. 200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki1
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
trybuli, świeżej z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki½ pęczka
-
oliwy z oliwek20 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (z 1 puszki)240 - 265 g
-
sera feta pokruszonego100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
292.3 kcal /
1222.8 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
584.5 mg