Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g ziaren sezamu, białego
-
1 bulwa kopru włoskiego (ok. 200 g), z liśćmi, pokrojona na kawałki
-
1 jabłko, czerwone (ok. 200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki½ pęczka trybuli, świeżej z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
240 - 265 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (z 1 puszki)
-
100 g sera feta pokruszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
584.5 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1222.8 kJ /
292.3 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 Std. 55 Min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 Min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 Std. 45 Min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 Min
Wegańskie curry ze szparagami
1 Std.
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6, TM7)
1 Std.
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 Min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 Std. 5 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Korma z pieczonymi warzywami
55 Min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 Min
Dyniowe ragout z ryżem
1 Std.