Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g ziaren sezamu, białego
-
1 bulwa kopru włoskiego (ok. 200 g), z liśćmi, pokrojona na kawałki
-
1 jabłko, czerwone (ok. 200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki½ pęczka trybuli, świeżej z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
240 - 265 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (z 1 puszki)
-
100 g sera feta pokruszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
584.5 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1222.8 kJ /
292.3 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Surówka z krojonymi warzywami i kiszoną kapustą
15 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6, TM7)
15 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
50 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min