Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim

Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim

3.6 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • ziaren sezamu, białego
    20 g
  • bulwa kopru włoskiego (ok. 200 g), z liśćmi, pokrojona na kawałki
    1
  • jabłko, czerwone (ok. 200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
    1
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • trybuli, świeżej z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki
    ½ pęczka
    ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (z 1 puszki)
    240 - 265 g
  • sera feta pokruszonego
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 292.3 kcal / 1222.8 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 32.5 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 584.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...