
Urządzenia i Akcesoria
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
Składniki
Filety z pstrąga i pieczone warzywa
-
filety z pstrąga, ze skórą (ok. 300 g każdy, patrz wskazówka)2
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw¼ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw2 łyżeczki
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)1500 - 1600 g
-
czerwonego buraka150 g
-
korzenia pietruszki150 g
-
cukinii150 g
Purée fasolowe i aromatyzowana oliwa
-
oliwy z oliwek80 g
-
pora pokrojonego w 2-3 mm plastry30 g
-
ząbek czosnku1
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
filet z anchois, w oleju odsączony1
-
białej fasoli, z puszki wraz z zalewą400 g
-
wody50 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Karkówka jagnięca (sous-vide) z sosem tahini i olejem miętowym (z osłoną noża miksującego)
13 godz.
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Przystawka dla 4 osób: Quiche z serem i gruszką; Koktajl z krewetek; Poncz z Prosecco
1 godz. 15 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min