Brioche parisienne

Brioche parisienne

3.8 66 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
14 portions

Składniki

La pâte (la veille)
  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 550 g de farine de blé type 55, et un peu pour les moules et le plan de travail
  • 100 g de sucre en poudre
  • 2 c. à café de sel
  • 5 œufs
  • 25 g d'eau de fleur d'oranger
  • 25 g de rhum
  • 250 g de beurre coupé en morceaux, et un peu pour les moules
Le jour même
  • 1 œuf

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 340 kcal / 1425 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 35.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...