Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte (la veille)
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 550 g de farine de blé, type 55, et un peu pour les moules et le plan de travail
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 5 œufs
- 25 g d'eau de fleur d'oranger
- 25 g de rhum
- 250 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
Le jour même
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1425 kJ / 340 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Brioche
8 godz.
Miniviennoiseries express
5j 20 menit
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Gâche vendéenne
3u. 20min
Brioches des Rois au praliné
5 Std. 35 Min
Roulé brioché aux fruits confits
3u. 10min
Petits pains suédois
16u.
Petits pains aux raisins
24h
Briochettes feuilletées
2u. 45min
Croissant
16u.
Brioche "super bonne"
3hod.
La brioche familiale
5h