Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit et la garniture
- 4 œufs
- 120 g de sucre roux
- 10 g d'extrait de vanille
- 70 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
-
80
g de crème de cassis
lub 80 g de sirop de cassis - 100 g d'eau
- 120 g de gelée de cassis
- quelques grains de cassis frais (opcjonalnie)
Le nappage
- 125 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 160 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 924 kJ / 218 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche chocolat-orange
3h 45min
Bûche aux marrons
1h 40min
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45min
Bûche chocolat, orange et gingembre
13 godz. 20 min
Bûche roulée noisette-café
1 Std. 20 Min
Cailles farcies
1h 15min
Bûche aux épices façon tatin
1h 15min
Décembre - Bûche choco caramel
50min
Bûche royale
3 Std. 50 Min
Bûche tout chocolat
7h 20min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Bûche roulée vanille-chocolat
2 Std.