Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de morue salée
Le jour même
- 1500 g d'eau
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 10 brins de persil frais
- 5 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 2 branches de thym frais, effeuillées
- ½ piment oiseau frais
- 1 citron vert, zeste et jus
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 œufs
- 40 g de lait
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1536 kJ / 367 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandade de morue
24u. 35min
Crabe farci aux herbes
1 godz. 20 min
Tourment d'amour à la goyave
1 godz. 15 min
Crabes farcis
1 godz. 15 min
Tourment d'amour
2h
Croquettes de morue, sauce chien
24 godz.
Féroce d'avocat
30 min
Gratin de christophine au vivaneau
1 Std. 10 Min
Sauce chien
10 min
Pain au beurre
1 godz. 30 min
Chocolat martiniquais
20 min
Acras de morue
24 godz.