Bûche aux marrons

Bûche aux marrons

4.2 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 parts

Składniki

Le gâteau
  • œufs entiers
    3
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de beurre demi-sel
    120 g
  • de farine de blé
    80 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de cacao en poudre non sucré
    20 g
La garniture
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de crème de marrons
    420 g
  • d'extrait de vanille
    1 c. à soupe
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    400 g
  • de sucre glace maison
    20 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 563 kcal / 2364 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 57.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...