Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau froide
- 80 g de beurre doux
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème chantilly vanillée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 55 g de sucre vanillé maison, et un peu pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1775 kJ / 426 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le macaron caramel
1h 50 min.
Bûche express au praliné
45min
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Chouquettes pralin
40min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13u. 30min
Macarons à la griotte
48 Std.
Religieuses au café
3h 45min
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15 min.
Macarons au chocolat
24h