Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau froide
- 80 g de beurre doux
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème chantilly vanillée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 55 g de sucre vanillé maison, et un peu pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1775 kJ / 426 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saint-honoré - Bruno Dinel
2h 20 min
Gâteau de Pâques
13h
Croustillant chocolat-framboise
16h
Mini-saint-honoré
2 Std.
Galette des Rois à la frangipane
2 Std.
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
L'escargot chou
1h 15min
Paris-brest en bouchée
2 Std. 35 Min
Fraiseburgers
2 Std. 45 Min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Meringue italienne
30 Min
Chouquettes
1 Std.