Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de raisins secs
- 10 g de rhum
- 200 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 120 g de beurre doux, coupé en morceaux, ert un peu pour le moule
- 650 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 10 amandes émondées
- 50 g de sucre glace maison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1361 kJ / 322 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 51.9 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manneles
1h 30min
Butterbredele
2h 30min
Spritzbredele
25min
Kouglof alsacien
4h 20min
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min
Streusel
2h
Brioche à la confiture de rhubarbes
4h
Spätzles aux girolles
50min
Kouglof
3h 20min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 godz. 45 min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min