Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème frangipane
- 250 g de lait
- 4 œufs
- 30 g de fécule de maïs, et un peu pour le sucre glace
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g d'amandes en poudre
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
- 1 œuf, battu avec 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3038.2 kJ / 732.2 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 60.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15 min
Bûche express au praliné
45min
Fraisier
12óra 45p
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Génoise
1h 50 min
Bûche soyeuse enneigée
4 Std. 35 Min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Bûche chocolat-cassis
1h 45min
Bûche tout chocolat
7 godz. 20 min
Glaçage royal (Glace royale)
5 min
Glaçage au beurre
5 min
Ganache au chocolat
20 min