Urządzenia i Akcesoria
Spinach with Chickpeas (Espinacas con Garbanzos)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil60 g
-
fresh baby spinach300 g
-
stale bread40 g
-
smoked almondsblanched almonds70 g
-
garlic cloves2
-
tomato purée1 Tbsp
-
ground cumin½ tsp
-
cayenne pepper¼ tsp
-
sweet smoked paprika1 Tbsp
-
ground black pepper¾ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
sherry vinegar40 g
-
water100 g
-
tinned chickpeas drained (approx. 2 tins, see tip)480 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
958.5 mg
Białko
15.7 g
Kalorie
1916.5 kJ /
458.1 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
12.1 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
40.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sumac-spiced Houmous
5 min
Aubergine and Lentil Salad
40 min
Ancho chilli bean bowl
1 godz.
Asparagus, Broccoli and Mushroom Rice
55 min
Caprese Style Baked Spiralized Vegetables
45 min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1 godz.
Aubergine, Chickpea and Chicken Curry
30 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Black Bean and Avocado Wrap
15 min
Butter Chickpea Curry with Cauliflower Rice
25 min