Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for cooking pasta
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g hazelnuts
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 240 g tinned artichoke hearts, drained, quartered (1 x 390 g tin)
- 100 g fresh baby spinach
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 lemon, finely grated zest and 30 g juice
- 250 g mascarpone
- ¼ tsp ground black pepper
- 500 g fresh tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2884 kJ / 692 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 653 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1h 30min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Lentil Moussaka
3h 30min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Pumpkin, Feta and Caramelised Onion Tart
1 Std. 10 Min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30 Min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h