Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for cooking pasta
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g hazelnuts
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 240 g tinned artichoke hearts, drained, quartered (1 x 390 g tin)
- 100 g fresh baby spinach
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 lemon, finely grated zest and 30 g juice
- 250 g mascarpone
- ¼ tsp ground black pepper
- 500 g fresh tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2884 kJ / 692 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 653 mg
Alternatywne przepisy
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Orzo Salad with Artichoke and Feta
25 min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Avocado Pesto Orecchiette
35 min
Pollock and Spinach Lasagne
1 godz.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25 min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min