Artichoke Tart - Torta di carciofi
TM6 TM5

Artichoke Tart - Torta di carciofi

4.8 (32 oceny)

Składniki

Pastry

  • 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
    lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 200 g plain flour, plus extra for dusting
  • 1 pinch fine sea salt
  • 100 g unsalted butter, cold, diced
  • 50 g milk
  • 1 egg white, lightly beaten

Filling

  • 100 g onions, quartered
  • 2 garlic cloves
  • 30 g unsalted butter, diced
  • 100 g frozen spinach, defrosted, drained
  • 2 medium eggs
  • 2 egg yolks, from medium eggs
  • 250 g double cream
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 100 g large black olives, pitted
  • 480 g tinned artichoke hearts, large, drained, halved (drained weight)

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1896.2 kJ / 453.2 kcal
Białko
13.4 g
Węglowodany
29.9 g
Tłuszcz
32.2 g
Tłuszcz nasycony
18.7 g
Błonnik
4.8 g
Sód
625.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy