![Artichoke Tart - Torta di carciofi Artichoke Tart - Torta di carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/accebadc-6c41-4995-bca8-16bc2be78395/Derivates/19ca76d1-8a5d-443d-bdfe-a0522b9628d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
-
100
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine sea salt
- 100 g unsalted butter, cold, diced
- 50 g milk
- 1 egg white, lightly beaten
Filling
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g frozen spinach, defrosted, drained
- 2 medium eggs
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 250 g double cream
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g large black olives, pitted
- 480 g tinned artichoke hearts, large, drained, halved (drained weight)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1896.2 kJ / 453.2 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 625.5 mg
Alternatywne przepisy
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 Std. 15 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Asparagus Risotto
45min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 Min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 Std. 20 Min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 Std.
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 Std.
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 godz. 50 min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.