
Urządzenia i Akcesoria
Artichoke Tart - Torta di carciofi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter cold, diced100 g
-
milk50 g
-
egg white lightly beaten1
Filling
-
onions quartered100 g
-
garlic cloves2
-
unsalted butter diced30 g
-
frozen spinach defrosted, drained100 g
-
medium eggs2
-
egg yolks from medium eggs2
-
double cream250 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
large black olives pitted100 g
-
tinned artichoke hearts large, drained, halved (drained weight)480 g
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
453.2 kcal /
1896.2 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
32.2 g
Węglowodany
29.9 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
18.7 g
Sód
625.5 mg