Artichoke Tart - Torta di carciofi

Artichoke Tart - Torta di carciofi

4.8 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 slices

Składniki

Pastry
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
    vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • plain flour plus extra for dusting
    200 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • unsalted butter cold, diced
    100 g
  • milk
    50 g
  • egg white lightly beaten
    1
Filling
  • onions quartered
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter diced
    30 g
  • frozen spinach defrosted, drained
    100 g
  • medium eggs
    2
  • egg yolks from medium eggs
    2
  • double cream
    250 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • large black olives pitted
    100 g
  • tinned artichoke hearts large, drained, halved (drained weight)
    480 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 453.2 kcal / 1896.2 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 32.2 g
Węglowodany 29.9 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 18.7 g
Sód 625.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...