Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
-
100
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine sea salt
- 100 g unsalted butter, cold, diced
- 50 g milk
- 1 egg white, lightly beaten
Filling
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g frozen spinach, defrosted, drained
- 2 medium eggs
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 250 g double cream
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g large black olives, pitted
- 480 g tinned artichoke hearts, large, drained, halved (drained weight)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1896.2 kJ / 453.2 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 625.5 mg
Alternatywne przepisy
Spinach and Cheese Soufflés
35 Min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Curried Squash Galette
1h 20 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1h 10min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h