Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g plain flour
- 75 g unsalted butter cold, diced
- 45 g water
- 2 pinches fine sea salt
Filling
- 15 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 80 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 150 g fresh spinach leaves
- 170 g milk
- 3 large eggs
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 150 g goat's cheese, sliced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Beetroot and Kale Pizza
2h
Spinach and Cheese Soufflés
35min
Mixed Pepper, Courgette and Goat's Cheese Tart
1h 40min
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Lentil Moussaka
2h 20min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h