Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g plain flour
- 75 g unsalted butter cold, diced
- 45 g water
- 2 pinches fine sea salt
Filling
- 15 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 80 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 150 g fresh spinach leaves
- 170 g milk
- 3 large eggs
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 150 g goat's cheese, sliced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Pea and Courgette Tarts
1h
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Asparagus Risotto
45 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 Std. 15 Min
Goat's Cheese Pie
1h 10 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h