Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile d'olive
- 2 branches de romarin frais, ciselées
-
2
branches de thym frais, effeuillées
lub 2 branches de thym citron, effeuillées - 150 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 936 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Pain au levain biologique
5 Std. 5 Min
Focaccia des Pouilles
1h 10min
La socca
40 min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 godz. 20 min
Bretzel
1h 10min
Fougasse
2 godz.
Focaccia au romarin
2h 20min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1 godz. 50 min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3sa 15 dk
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2 godz.
Focaccia à l'oignon
3sa 15 dk
Focaccia au thym
3h