Urządzenia i Akcesoria
Le pain de type 80 (Bruno Dinel)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
4 parts
Składniki
-
450 g de farine de blé type 80, et un peu pour fariner
-
10 g de sel
-
50 g de farine de maïs torréfié
-
320 g d'eau froide
-
10 g de levure boulangère fraîche
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
13 g
Kalorie
1933 kJ /
455 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
94 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pain à la farine d'épeautre
4 godz.
Pain de campagne
2 godz.
Pain de seigle
5 godz.
Pain complet
5 godz.
Pain au levain
8 godz.
Pain à la farine d'épeautre
3 godz.
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Pains au maïs
3 godz. 20 min
Pain de seigle scandinave
26 godz.
Pain au yaourt
1 godz. 50 min
Pain complet ultra-moelleux
2 godz. 15 min
Pain aux graines
5 godz.