Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de riz (farine sans gluten)
- 5 g de sel
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 370 g de lait
- 50 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1194 kJ / 285 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Mix de farines sans gluten
5 menit
Brioche sans gluten
3 Std. 15 Min
Pain sans gluten à la châtaigne
2sa 30 dk
Brioche sans gluten
2h 15min
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2sa 30 dk
Pâte feuilletée sans gluten
15 Min
Pain sans gluten riz et soja
3 Std. 15 Min
Madeleines sans gluten
1sa
Cookies sans gluten aux noisettes
35 dk
Pâte brisée sans gluten
5 menit
Pâte à crêpes sans gluten
1 godz. 30 min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1 Std. 10 Min