Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 290 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à soupe bombée de sucre en poudre
- 150 g de farine de châtaigne
- 350 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café bombée de sel
- 150 g de châtaignes cuites et pelées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1494.8 kJ / 352.8 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3 godz. 15 min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain aux pistaches
3 godz. 15 min
Pain au yaourt
1h 50 min
Pain de campagne
4h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de seigle scandinave
26 Std.
Pain vapeur à l'épeautre
1h 30 min
Pain aux fruits secs
3 godz. 45 min
Pain à la châtaigne
2 Std. 55 Min
Pain viking au sésame
3h 10 min
Pain au levain
8h