Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'eau
- 30 g de saindoux
-
15
g de levure boulangère fraîche
lub 1 ½ c. à café de levure boulangère sèche -
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt - 300 g de farine à pain, type Manitoba
- 1 c. à café de sel
- 10 - 20 g d'huile d'olive extra vierge
La garniture et la finition
- 200 g de fromage crescenza, coupé en morceaux (voir "Variante(s)")
-
200
g de gorgonzola, coupé en morceaux
lub 200 g de fromage taleggio, coupé en morceaux -
1 - 2
c. à soupe d'anchoïade
lub 2 - 4 filets d'anchois à l'huile - 150 g d'olives taggiasca, dénoyautées
- 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3067 kJ / 733 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake marbré au tarama et à la tapenade
1 Std. 10 Min
Calzone
2 godz. 50 min
Pizza blanche à la roquette
1h 35min
Focaccia à la crescenza
1h 45min
Pizza quatre fromages
1 Std. 40 Min
Pains à la pomme de terre
12h 45min
Beignets à la patate douce fourrés à la ricotta
1h
Schiacciatina
2u. 20min
Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza
2 godz. 45 min
Focaccia aux fèves, pancetta et pecorino
2h 10min
Quiche italienne
1h 5min
Panzerotti à la ricotta et à la saucisse
2h