Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir, détaillé en carrés
- 200 g de beurre doux, mou et un peu pour le moule
- 120 g de vin rouge
- 125 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 c. à soupe de cacao en poudre
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 4 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2045 kJ / 491 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Manneles
1h 30min
Gâteau noix-café à la vapeur
1h 15 min
Kringle (Estonie)
2 godz. 40 min
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10 min
Streusel
2h
Spätzles aux girolles
50 min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3 Std.
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Tarte au fromage blanc et coulis de fruits rouges
1h 15 min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2u. 45min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min