Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 50 g de sucre en poudre
- 150 g de lait
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le récipient
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 60 g de beurre doux, mou
La cuisson
- 50 g d'eau
- 2 pincées de sel
- 1 c. à soupe d'huile de colza
- 10 g de beurre doux
- 20 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 530 kJ / 126 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au vin rouge
1h
Streusel
2 Std.
Manneles
1 Std. 30 Min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1sa 10 dk
Brioche tressée à la cannelle
3h
Pain ciabatta
3h 45min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kougelhopf
2u. 55min
Bretzel
1sa 10 dk
Spätzles aux girolles
50min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min