Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)

Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)

4.5 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
20 pièces

Składniki

La pâte
  • 20 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 50 g de sucre en poudre
  • 150 g de lait
  • 400 g de farine de blé et un peu pour le récipient
  • 1 pincée de sel
  • 1 œuf
  • 60 g de beurre doux mou
La cuisson
  • 50 g d'eau
  • 2 pincées de sel
  • 1 c. à soupe d'huile de colza
  • 10 g de beurre doux
  • 20 g de sucre en poudre

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 126 kcal / 530 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 17.8 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...