Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le lemon curd au basilic
- 120 g de sucre en poudre
- 10 feuilles de basilic frais
- le jus d'un citron jaune
- 4 jaunes d'œufs
- 300 g d'eau
- 40 g de fécule de maïs
- 1 pincée de sel
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 65 g de beurre, et un peu pour les moules
Le biscuit façon génoise
- 2 blancs d'œufs
- 1 œuf
- 2 jaunes d'œufs
- 125 g de sucre en poudre
- 65 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 60 g de fécule de maïs
- 8 c. à soupe limoncello
- 250 g de fraises
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 15640 kJ / 3731 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 383 g
- Tłuszcz
- 225 g
- Błonnik
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35min
Tarte magique aux fraises
1h 30min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Mille-feuille à l'ananas
3u. 15min
Minipavlovas
3h 45min
Pavlova aux figues
4h
Eclairs framboises-pistaches
24h
Fraisiers façon tiramisu
12sa 30 dk
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30min
Tarte au citron
12 godz.
Fraisier macaroné revisité
2 godz. 45 min