Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine de châtaigne
- 400 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de miel liquide
- 2 c. à café bombées de sel
- 160 g de figues sèches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1314 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3h 15min
Pain de campagne
4 Std.
Pain de seigle
5 godz.
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Pain complet
5 godz.
Pain au levain
8 Std.
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Pain aux fruits secs
3u. 45min
Baguette tradition et baguette épi
5 godz. 15 min
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain aux graines
5 godz.