Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 500 g de lait
- 1 c. à café rase d'épices à pain d'épices
- 1 œuf
- 2 jaunes d'œufs
- 15 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1029 kJ / 247 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au chocolat
1h
Riz au lait
1h
Crème au chocolat
3h 25 min
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Entremets chocolat noisette
2 godz. 30 min
Petits pots de crème au chocolat
40 Min
Crème au chocolat sans lactose
12h
Crème renversée au café
2 godz.
Petits pots de crème au chocolat
40 Min
Riz au lait de riz
35min
Crème express chocolat-vanille
20 min