Tartelette à la rhubarbe

Tartelette à la rhubarbe

3.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions

Składniki

La pâte sablée
  • 250 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 140 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
  • 1000 g de rhubarbe émincée en fines tranches
  • 160 g de sucre roux
La meringue
  • 4 blancs d'œufs
  • 300 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12.8 g
Kalorie 2362 kJ / 565 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 90.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...