Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1000 g de rhubarbe, émincée en fines tranches
- 160 g de sucre roux
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2362 kJ / 565 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dacquoise aux framboises
2h
Tarte magique aux fraises
1 godz. 30 min
Tarte aux myrtilles
3h 15min
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 min
Tarte pascale aux fruits rouges
1h 25min
Crème fraise rhubarbe
1 godz. 30 min
Tartelettes aux quetsches
45 min
Muffin framboise-pistache
55 min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2h
Tarte à la rhubarbe meringuée
14h 15min
Tarte aux mirabelles
50 min
Tarte à la rhubarbe
1h