Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1000 g de rhubarbe, émincée en fines tranches
- 160 g de sucre roux
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2362 kJ / 565 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35 min
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55min
Tarte à la rhubarbe et pain d'épices
1h 10min
Tarte à la rhubarbe
1h
Pizza à la chicorée et jambon
1h
Crème fraise rhubarbe
1hod. 30min
Soupe de quetsches et glace à la cannelle
12h 45min
Tarte amandine aux cerises
2j 30 menit
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2h
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2j 30 menit
Tartelettes aux quetsches
45min