
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
ogórków Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)600 g
-
marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)100 g
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych60 g
-
ząbki czosnku4
-
papryczka chili, świeża (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli¾ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych500 g
-
trawy cytrynowej, świeżej pokrojonej w 2 mm paski10 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego35 g
-
miodu płynnego30 g
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
358.9 kcal /
1501.5 kJ
Białko
22.8 g
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
21.8 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
1202.4 mg