Urządzenia i Akcesoria
Południowoafrykański żółty ryż
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
300 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1000 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka oleju
-
1 laska cynamonu
-
40 g rodzynek
-
½ - 1 łyżka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżka masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
592 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
974.9 kJ /
233 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
47.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.
Indyjski ryż z kuminem
25 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Tantanmen Ramen
45 min